5. Eğitim ve Seminer Günü

Ocak 18, 2019

İlk dört eğitimde genel liderlik konusunda içerikler tamamladıktan sonra beşinci eğitimle birlikte her sektörün kendi iç dinamikleri çerçevesinde kadınların yaşadığı zorluklar, sorunlar ve çözüm önerilerine dair tartışmalar gerçekleştirildi. Her sektör için kendi alanlarında yetkin ve başarılı kadınlar konuk edildi, Türkiye’de bulunmayan liderlerimiz ise bilgisayardan çevrimiçi olarak bağlanarak katılımcılarımızın sektöre özel sorularını yanıtlayıp kendi tecrübelerini paylaştılar. Seminerden önce katılımcılarımıza projemizin amaçlarından olan “kız kardeşlik bağı” ve sosyal ağlarını genişletmeleri için okulumuzun kış bahçesinde sohbet edip deneyimlerini paylaşabildikleri bir zaman tanıdık.

Günün devamında ise Şirin Yelmen Oktar’la iş-yaşam dengesini nasıl sağlayabiliriz konulu bir seminer/workshop düzenlendi.

Sektörel liderlik eğitimlerinde deneyimlerini paylaşarak eğitmenlik yapan başarılı lider kadınlar:

• Burçun İmir (Allianz Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü, İletişim sınıfı)
  • Özge Yurdaer Bülbül (Vik Anaokulu Kurucusu ve Müdürü, Girişimcilik sınıfı)
  • Arzu Konyalı (LC Waikiki Kalite Güvence Müdürü, Perakende ve Sürdürülebilir Tekstil Üretimi sınıfı)
  • Aslı Çekmiş Kanan (Dr. Öğr. Üyesi, İTÜ Mimarlık Fakültesi, Mimari ve Sürdürülebilir Kadın Dostu Kentleşme sınıfı)
  • Gönenç Seçil Tarakcıoğlu’na (Triodor Software AR-GE Yöneticisi, Bilim ve Teknoloji sınıfı)
  • Esra A. Aysun (British Council Sanat Direktörü, Sanat sınıfı)
  • Özdal Ersoy (Doktor (Dr. Öğr. Üyesi), Fulya Acıbadem Hastanesi, Gastroentereloji Bölümü)
  • Başak Tuğsavul (Toplum Gönüllüleri Vakfı, Gençlik Araştırmaları ve Politikalar Departmanı Yöneticisi, STK ve Sosyal Hizmet sınıfı)
  • Derya Kılıçalp (Toplum Gönüllüleri Vakfı, Kaynak Geliştirme ve İletişim Departmanı Yöneticisi, STK ve Sosyal Hizmet sınıfı)
  • Seda Kesin Avcı (Prof. Dr., Koç Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Akademi sınıfı)
  • İlkay Demirdağ (EnerjiSa Yatırımcı İlişkileri Direktörü & GYİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, İş ve Yönetim sınıfı).