Mentorluk Seansları

Mart 1, 2019

Genel liderlik ve sektörel liderlik eğitimleri tamamlandıktan sonra sektörün önde gelen lider isimleri tarafından Mart, Nisan ve Mayıs aylarında birer kez olmak üzere katılımcılara hem toplu olarak hem de 15er dakikalık birebir seansları (Mentorumla 1e1) sağlandı. Katılımcılar bu sayede sektör liderlerini yakından tanıma ve bireysel olarak merak ettiklerini sorma ve kendi düşüncelerini mentorlara danışma fırsatı buldular.

Mentorluk bağlamında projemize destek veren on sektörden on lider kadın

• Pfizer Türkiye Genel Müdürü Elif Aral (Sağlık Sektörü)
  • BM Çağdaş Sanat Merkezi Yöneticisi ve Uluslarası Sanat Eleştirmenleri Derneği AICA Türkiye Kurucusu Beral Madra (Sanat Sektörü)
  • Tabanlıoğlu Mimarlık Ortağı  ve The American Institute of Architects Üyesi Melkan Gürsel Tabanlıoğlu (Mimarlık ve Sürdürülebilir/Kadın Dostu Kentsel Tasarım sektörü)
  • Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz (Akademi Sektörü)
  • GP Trust Finansal Yönetim ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Yönetici Ortağı Pınar Eczacıbaşı (İş ve Yönetim Sektörü)
  • ÜNİTE iletişim Yürütme Kurulu Başkanı Işıl Arıdağ (İletişim, Medya ve Telekomünikasyon Sektörü)
  • Make a Wish – Türkiye Bir Dilek Tut Derneği Eski Genel Müdürü Zeynep Ürkün (STK ve Sosyal Hizmetler Sektörü)
  • İTÜ PolReC direktörü ve İTÜ Denizcilik Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Burcu Özsoy (Bilim ve Teknoloji Sektörü)
  • YEDAŞ Yönetici ortak ve Bonvagon.com kurucusu Demet Ersipahi Candemir (Girişimcilik Sektörü)
  • Boyner Grup’ta yönetim kurulu üyesi Nazlı Ümit Boyner’di (Perakende ve Sürdürülebilir Tekstil Üretimi Sektörü).

Akademi Sektörü

Akademi sektörü mentoru Prof. Dr. Sondan Durukan Feyiz’le katılımcılarımızın toplu görüşmesinden bir kare. Sevgili hocamız ‘Başarılı olmak için kadın olarak görev ve sorumluluklarınızı siz tayin edin. Doçentlik seviyesindekilerin 50%’si kadın ise profesörlükte bu oran 20%’ye düşüyor’ bilgisi ile sözlerine devam etti ve katılımcıların sorularını yanıtladıktan sonra 1e1 görüşmelerini yaptı.

Perakende ve Sürdürülebilir Tekstil Üretimi Sektörü

Perakende ve Sürdürülebilir Tekstil Üretimi Sektörü mentorumuz Nazlı Ümit Boyner, değerli tecrübelerini paylaştı. “İş hayatında iyi yerlere gelmiş kadınların, diğer kadınların önünü açması ve onlara da başarmak için şans vermesi gerekiyor” sözleriyle değerli Nazlı Ümit Boyner kız kardeşliğin öneminin altını çizdi ve ardından katılımcılarımızla “Mentorumla 1e1” görüşmelerini gerçekleştirdi.

Sağlık Sektörü

Sağlık sınıfı, mentorları Elif Aral’dan ilk toplu mentorluk eğitimini alıyor. Sağlık Sektörü mentoru Elif Aral toplu mentorluk görüşmesi esnasında sürekli görüştüğü bir kadın arkadaş grubu olduğunu söyledi ve bu gruptan aldığı desteğin ve motivasyonun çok önemli olduğunu belirterek de “kız kardeşliğe” ve deneyim paylaşımının önemine vurgu yaptı.

İletişim, Medya ve Telekomünikasyon Sektörü

İletişim, Medya ve Telekomünikasyon sektörü mentorumuz Işıl Arıdağ, değerli bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaşarak, toplu görüşmeleri tamamlandıktan sonra birebir seanslara geçmeden önce katılımcılarımıza kendine güvenin sadece iletişim sektöründe değil tüm iş yaşamında çok önemli olduğunu ve tavsiyeyle elde edilemeyeceğini belirtti.

Girişimcilik Sektörü

Girişimcilik sektörü mentoru Demet Ersipahi Candemir katılımcılarla değerli deneyimlerini paylaştı. Kadınların birlikte olması gerektiğini vurgularken “girişimcilik ekosisteminde kadınlar birbirine daha çok sahip çıkmalı” sözleriyle bunun öneminin altını çizdi.

STK ve Sosyal Hizmetler Sektörü

STK ve Sosyal Hizmetler Sektörü mentoru Zeynep Ürkün, katılımcılarla çok eğitici ve keyifli bir mentorluk süre geçirdi. 1e1 seanslarında da kendi düşünceleri ve tasarıları için sevgili mentorumuzun deneyimlerinden yardım aldılar.

Mimarlık ve Sürdürülebilir/Kadın Dostu Kentsel Tasarım Sektörü

Mimarlık ve Sürdürülebilir/Kadın Dostu Kentsel Tasarım Sektörü mentorumuz Melkan Gürsel Tabanlıoğlu katılımcılarımıza önemli tavsiyelerde bulunarak,  mutlu olacakları şeyin peşinden gitmeleri gerektiğini öğütledi. “Yeter ki ne istediğinizi bilin” diyerek hedefe yönelik çalışmanın önemini vurguladı.

Sanat Sektörü

Sanat sektörü mentorumuz sevgili Beral Madra sanatta kadın liderliğin önemine  dikkat çekti ve tanımını şöyle yaptı “Lider olmak için bir duruş olması gerekiyor. Toplum içinde nerede durduğunuz önemli. Liderlik yol gösterici ve insanları kötülüklerden koruyan bir pozisyonda olmaktır. Hakikatten uzaklaşan insanları hakikate yönlendirmek gibi bir pozisyon olduğu söylenebilir.”

İş ve Yönetim Sektörü

İş ve yönetim sınıfı mentoru sevgili Pınar Eczacıbaşı iş dünyasına dair engin tecrübelerini katılımcılarımıza aktarırken “Etik olmak, ahlaklı olmak çok önemli bir özellik.  Buna sahip olduğunuz zaman diğer kapılar önünüzde açılacaktır” dedi ve dürüstlüğün çok önemli olduğunun altını çizdi.

Bilim ve Teknoloji Sektörü

Bilim ve teknoloji sınıfı mentoru Doç. Dr. Burcu Özsoy iş hayatında denemekten korkmamanın önemli olduğunu söyledi. “Bunu yaparken kadınların birbirine destek olması gerekiyor” sözleriyle “kız kardeşliğe” vurgu yaptı.